Posted in Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ!

Τι εποχή γεννήθηκες; να σου πω τι χαρακτήρας είσαι!!!

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες επιστημόνων, όχι αστρολόγων, η εποχή που γεννιέται κανείς μπορεί να επηρεάσει τον βαθμό εξέλιξής του στη ζωή, αλλά και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του!

Φανταζόσασταν ποτέ ότι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεαστεί και από το εάν θα γεννηθεί το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο; Έρευνες δείχνουν ότι παράγοντες όπως η θερμοκρασία, οι ασθένειες που κυκλοφορούν, η έκθεση στο ηλιακό φως, οι συνήθειες του τρόπου ζωής της μέλλουσας μητέρας και η διατροφή ρυθμίζουν τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται ο καινούργιος οργανισμός. Ακόμη, η αναλογία ημέρας/νύχτας (που διαφέρει ανάλογα με την εποχή) μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο του εμβρύου και την προσωπικότητά του.

Γι’ αυτό και τα χαρακτηριστικά που προσδίδει η εποχή της γέννησης στο παιδί = είναι αντίστροφα για τα δύο ημισφαίρια, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις κλιματικές συνθήκες.

* Μάθετε, λοιπόν, ποια είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει προσδώσει στο παιδί σας η εποχή κατά την οποία γεννήθηκε. 
%ce%b6%cf%89%ce%b7%cf%81%cf%8c-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-760x760
Τα παιδιά …. του καλοκαιριού 
(1) Γεννιούνται κάτω από το φως του καλοκαιρινού ήλιου => Έτσι,  τείνουν να έχουν μια πιο θετική διάθεση απέναντι στη ζωή. Θεωρούν τους εαυτούς τους πιο «τυχερούς» από όσους έχουν γεννηθεί σε άλλες εποχές του χρόνου, κι αυτό τους χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

(2) Οι μητέρες τους,  εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό και βγαίνουν πολύ σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της επιλοχείου κατάθλιψης, αλλά και να κάνει το μωρό πιο κοινωνικό, ενεργητικό και χαρούμενο. 

(3) Από την άλλη, είναι λιγότερο πιθανό τα παιδιά αυτά να γίνουν οι καλύτεροι μαθητές της τάξης τους, ενώ αναμένεται να αναπτύξουν μυωπία, λόγω της έντονης ηλιοφάνειας.

**Αν γεννήσατε το καλοκαίρι: Στο μωρό σας αρέσει πολύ η σωματική δραστηριότητα και η επαφή με τη φύση. Γι’ αυτό, κάντε βόλτες, όσο πιο συχνά μπορείτε. paixnidia_spiti_300_8
Τα παιδιά … του φθινοπώρου 
(1) Τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο = τείνουν να αγαπούν τα σπορ και να έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις από τα υπόλοιπα.

(2) Αλλά και στο σχολείο, φαίνεται πως τα καταφέρνουν καλύτερα.

(3) Έχουν στατιστικά μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

(4) Μειονεκτήματα: αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστούν από αλλεργίες και άσθμα (επειδή οι μητέρες τους έχουν περάσει μεγάλο μέρος των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης τους εκτεθειμένες στη γύρη της άνοιξης). 

**Αν γεννήσατε το φθινόπωρο: Βοηθήστε την κλίση του παιδιού για τα σπορ και αυξήστε την αγάπη για μάθηση από πολύ νωρίς. shutterstock_122986708-limghandler

Τα παιδιά … του χειμώνα 
(1) Γίνονται πιο δυνατά, πιο έξυπνα και συχνά πιο επιτυχημένα από τα υπόλοιπα (το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης = κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες που υπάρχει καλύτερη τροφή σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά με πολλές βιταμίνες).

(2) Δεν εκτίθενται στο έντονο ηλιακό φως τα παιδιά και αυτό οδηγεί στο να έχουν καλύτερη όραση.

(3) Τα παιδιά του χειμώνα είναι πιο ευάλωτα σε τροφικές αλλεργίες (λόγω έλλειψης της βιταμίνης D, η οποία συντίθεται με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας).

(4) Ενδέχεται να γίνουν και πιο απαισιόδοξα ως χαρακτήρες.

(5) Είναι πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία

** Αν γεννήσατε το χειμώνα: Βοηθήστε την τάση του παιδιού να αποκτήσει ένα γερό και μυώδη σωματότυπο, μέσα από τη σωστή διατροφή. Να εφευρίσκετε κάθε τόσο τρόπους που θα τονώνουν τη θετική του διάθεση και την ενεργητικότητά του (π.χ. αθλητισμός, παιχνίδι με φίλους ή βόλτες στη φύση). 

paixnidia_spiti_300_5

Τα παιδιά … της άνοιξης
(1) Οι γυναίκες που γεννιούνται την άνοιξη είναι παραγωγικές για περισσότερα χρόνια και αποκτούν περισσότερα παιδιά από όσες έχουν γεννηθεί το χειμώνα.

(2) Χαρακτηρίζονται από επιμονή και πείσμα.

(3) Στατιστικά, τα μωρά της άνοιξης είναι κατά 2,2 χιλιοστά πιο ψηλά από τα «χειμωνιάτικα» και αναμένεται να ζήσουν πολλά χρόνια.

(4) Έχουν μια πιο αισιόδοξη οπτική και είναι πιο χαρούμενοι από όσους έχουν γεννηθεί σε κάποιον από τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

(5) Όμως, έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν διατροφικές διαταραχές, ενώ είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις και τα ατυχήματα

**Αν γεννήσατε την άνοιξη: Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα και διδάξτε του από νωρίς τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Τονώστε την αυτοπεποίθησή = του δίνοντας έμφαση στα επιτεύγματά του και όχι σε ζητήματα που αφορούν την εικόνα του.

 

Advertisements

Author:

https://www.facebook.com/christina.ioannou.399 Βιογραφικό: =Απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου. +Μεταπτυχιακός τίτλος (University of Warwick, UK). -Εμπειρία στη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων. @Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. >Ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια, εκπαιδευτικές ημερίδες. ..Συνεχές ψάξιμο. !Αγάπη για δημιουργία, γλώσσα, φαντασία, χρώματα, παιδιά, μουσική και γράψιμο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s